2015. június 5., péntek

Egészségnap

2015. június 5-én nagyszabású egészségnapot tartottunk iskolánkban a TÁMOP 6.1.2. A -14/2-2014- 0064 számú „Egészségfejlesztés a Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskolában” c. pályázat részeként. 
A napot közös reggeli tornával kezdtük. A délelőtt folyamán vendégünk volt Dr. Balogh Eszter fogorvos, aki a helyes fogápolásról és szájhigiéniai szokásokról tartott előadásokat. 
Az egészséges táplálkozásról Tóth Gábor élelmiszeripari mérnök és táplálkozáskutató interaktív beszélgetést folytatott a felsős diákokkal. A tájékozott hozzászólókat ajándékkal is megjutalmazta. Az alsó tagozatosok a Diri-dongó együttes „Egészség sziget titkai” című zenés gyermekkoncerten vehettek részt. 
Az előadások közötti időben az osztályok közösen készítettek gyümölcstálakat, amelyet jóízűen el is fogyasztottak. A nap folyamán különféle bioételeket és - italokat (csírákat, teljes kiőrlésű süteményeket, magvakat, pástétomokat) kóstolhattak a gyerekek. Ezen a napon nagy hangsúlyt fektettünk a baleset megelőzésre is. Vendégünk voltak a „Mindenki hazaérjen” Közbiztonsági Alapítvány munkatársai, akik kerékpáros KRESZ oktatást és bemutatót tartottak. Az elsősegélynyújtás fontosságára és alapjaira tanított minket Demeter János mentős tiszt. A tornateremben Soós Zoli bácsi vezetésével játékos sportvetélkedőn hívtuk fel a tanulók figyelmét a sport és mindennapos testmozgás fontosságára. Diákjaink a hasznos ismeretek megszerzése után egészségtesztet töltöttek ki. 
A délutáni programok az udvaron folytatódtak. Az egészségsátorban iskolánk védőnője egészségügyi állapotfelmérést végzett, ahol megmérte a tanulók vérnyomását, vércukorszintjét, magasságát, testsúlyát. 
A gyerekek számára többek között volt arcfestés, ugrálóvár, óriáscsúszda, célbadobó, kapuralövő, de a legnagyobb sikert a rodeoszörf aratta. Mind ezalatt a focipályán folyamatosan következtek a bemutatók. Kerékpár-ügyességi bemutató, Miskolci Steelers és a Miskolc Steelleaders KSE és Takács Dominika aerobic oktató mindenkit megmozgató táncórája. A gyerekek nagy örömére eljött hozzánk Lehóczki László, a miskolci Spider Speciális Mentőcsoport vezetője két gyönyörű, okos kutyájával. Bemutatójában tanítványaink is részt vehettek. 
A nap zárásaként táncház vette kezdetét, melyen kicsik és nagyok táncoltak együtt tanítványunk, Kis Kővágó Patrik hegedűmuzsikájára. A táncházat néptánc oktatók és néptáncos tanulóink vezették. A rendezvény ideje alatt ásványvizet, müzli szeletet és gyümölcsöket kaptak a résztvevők. 

Az egészségnap nagyon jól sikerült, mindenki kiválóan érezte magát, valóban az egészségünkre vált!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése